Distributieriem.jpg

Distributieriem vervangen bij Vakgarage Van Der Zande

De distributieriem wordt gezien als het meest cruciale onderdeel van uw motor. Het is daarom belangrijk om te realiseren dat deze riem in versleten toestand problemen kan opleveren. Vakgarage Van Der Zande vervangt alle soorten distributieriemen.

Een distributieriem moet worden vervangen bij een bepaalde kilometerstand. Het is afhankelijk van het merk en model van uw auto wanneer dit nodig is, maar zal gemiddeld tussen 120.000 en 150.000 km zijn. In het onderhoudsboekje van uw auto kunt u vinden wanneer de distributieriem vervangen dient te worden. Wilt u uw distributieriem laten vervangen of twijfelt u of de riem nog in goede staat is, kom dan langs de Molenmakershoek 25 in Apeldoorn en laat één van onze erkende monteurs kijken. 

Wat kost een distributieriem vervangen?

De kosten voor het vervangen van een distributieriem zijn per merk en type auto sterk verschillend. Wij volgen hierbij nauwgezet het advies van de fabrikant! Dit advies kunnen wij u bij Vakgarage Van Der Zande ook geven. Bel naar telefoonnummer 055-5396543 of mail naar info@vakgaragevanderzande.nl

Maak nu een afspraak

Distributieriem vervangen? Neem contact met ons op! 

Contactgegevens

Vakgarage Van der Zande
Molenmakershoek 25
7328 JK  Apeldoorn

tel.: (055) 539 65 43
mail: info@vakgaragevanderzande.nl

Distributieriem vervangen

Als de distributieriem in de motor van uw auto breekt, zit u met vreselijk hoge reparatiekosten. Laat de distributieriem daarom op tijd controleren en vervangen.

Kosten vervangen distributieriem

Vakgarage van der Zande biedt u een gegarandeerde prijs voor het vervangen van de distributieriem, deze prijs wordt altijd vooraf gecommuniceerd. Bij het vervangen van een distributieriem, ontdekt de monteur vaak dat ook de balansasriem, de multi V (rib) riemenset, nokkenasriem en koelvloeistof mogelijk aan vervanging toe zijn. Voor deze extra reparaties zal Vakgarage van der Zande u altijd vooraf toestemming vragen.

Welk risico loopt u wanneer de distributieriem niet tijdig wordt vervangen

Als de distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze breken waardoor de motor vastloopt. Dit is niet alleen erg gevaarlijk in het verkeer, ook de schade die aan de motor van uw auto optreedt kan oplopen tot duizenden euro’s. Het kan zelfs zo erg zijn dat de schade aan de motor permanent is en niet te repareren.